wandelen en fietsen

EEN MEERDAAGSE

WANDEL-, FIETS- OF MOUNTAINBIKETOCHT  

Kom jij samen met je partner of vrienden

genieten van een sportieve vakantie?

Wij hebben 3 fantastische arrangementen samengesteld. Je kunt wandelendfietsend of met de mountainbike van de ene naar de andere locatie gaan. Beleef alle bijzondere locaties waar je zult overnachten en laat je betoveren door de schoonheid van de omgeving.

1 - Wandelarrangement

Tijdens deze meerdaagse wandelvakantie maak je mooie tochten in de omgeving van de accommodatie waar je op dat moment verblijft. Onze wandeltochten zijn door ons zelf uitgezet en lopen over (asfalt)wegen, bosweggetjes, langs meertjes en door weilanden en bossen. De Berry heeft een heuvellandschap en het kan wel eens wat van je kuiten vragen. Je komt door stille gehuchtjes en soms heb je echt het gevoel alleen op de wereld te zijn. 

We adviseren om stevige wandelschoenen aan te trekken. De wandelingen zijn tussen de 15 en 20 km. Een redelijke conditie helpt zeker mee om deze gevarieerde wandelingen te maken.


Op de derde en vijfde dag heb je de keuze om naar de volgende accommodatie te wandelen. Deze tochten zijn tussen de 15 en 20 km. Maak je geen zorgen over je bagage: deze zullen wij kosteloos naar de volgende accommodatie brengen.

Je auto blijft bij het eerste overnachtingsadres staan en op de laatste dag zorgen wij ervoor dat je weer bij je auto komt.

Ga je toch met de auto op stap, dan kunnen we jullie mooie uitstapjes aanbevelen.

Voorbeeld van dag tot dag


Dag 1

Aankomst bij Les 2 Tulipes, welkomstdrankje, driegangendiner met wijn en koffie/thee, overnachting


Dag 2

Na het ontbijt en het samenstellen van je lunchpakket, wandelend of fietsend rondom Les 2 Tulipes.

Na het driegangendiner volgt de 2e overnachting


Dag 3

Het volgende verblijf is La Maison du Cerf, waar je vanaf 16.00 uur welkom bent. Deze dag kun je zelf je activiteit invullen. Na het ontbijt kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Musée Jour de Fête in Sainte-Sévère- sur-Indre of je gaat een stad in de omgeving verkennen. Wil je liever wandelen/fietsen naar de volgende accommodatie? Dan brengen we je bagage daar naar toe. Je auto blijft de rest van de week dan bij Les 2 Tulipes  staan.

Diner en 1e overnachting in La Maison du Cerf.


Dag 4

Voor deze dag liggen er weer fraaie routes klaar om te fietsen of te wandelen in de omgeving van La Maison du Cerf.

Diner en 2e overnachting.


Dag 5

Na het ontbijt ga je op weg naar Vei Lou Quéri. Onderweg een bezoek brengen aan het prachtige natuurgebied Les Pierres Jaumâtres (met restaurant) behoort tot de mogelijkheden. Maar ook een bezoek aan de gezellige stad Boussac, met z’n winkels en restaurants, is een aanrader. Wandel of fiets je liever naar deze locatie? Dan kan dat en brengen we je bagage ernaar toe.

Diner en 1e overnachting in Veï

Lou Quéri


Dag 6

Je wandelt of fietst nu in de groene, heuvelachtige en waterrijke omgeving van Vei Lou Quéri

Diner en 2e overnachting.


Dag 7

Helaas is het vandaag de dag van vertrek. Na het ontbijt word je uitgezwaaid door de gastheer en gastvrouw. Indien gewenst bestaat de mogelijkheid voor het volgen van een schilders-workshop, een kookworkshop. Mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van beschikbaarheid en dienen vóór uw reservering te worden aangegeven.2 - Fietsarrangement

Ook bij het fietsarrangement hebben we mooie tochten in de regio van de accommdaties uitgezet. Deze tochten variëren in lengte tussen 40 - 60 km. De tocht voert je langs de toppen en dalen van de diverse heuvels. Hoe heerlijk om na het bereiken van de top je voeten op de trappers te laten rusten en je als het ware naar beneden laten rollen.


Wil je fietsen naar je volgende accommodatie? Dan zorgen wij weer kosteloos voor je bagagevervoer. We gaan er wel vanuit dat je je eigen fietsen meeneemt. We adviseren e-bikes of anders fietsen met een aantal versnellingen, want de heuveltjes lijken vlak, maar vergis je niet.... Een helm is hier niet verplicht maar wel aan te raden.


Zowel bij het wandel- als het fietsarrangement krijg je de routes aangeleverd via een app op je telefoon of desgewenst ontvang je een papieren versie.

3 - Mountainbike-arrangement 

Wat is er heerlijker dan er een aantal dagen tussenuit te zijn om sportief en ontspannen bezig te zijn? Geniet van mooie trails, geweldige uitzichten en lokale cultuur!

De natuur in De Berry is nog ongerept en je zult je verbazen over hoe stil het hier is.

Ontdek deze streek, die ligt op de uitlopers van het Centraal Massief, met de vele mooie meren, heuvels, bosgebieden en pittoreske dorpjes. Je zult ervaren even helemaal één te zijn met de natuur. Na afloop van zo’n rit op de mountainbike ben je misschien wel moe, maar tegelijkertijd je barst weer van de energie.


Iedere locatie beschikt over een aantal zelfgemaakte mountainbikeroutes, maar het is ook mogelijk om routes te volgen die starten vanuit mountainbike-centra in de buurt van onze locaties.

Er is voor eenieder een passende tocht. De routes van de centra zijn bewegwijzerd en variëren in lengte (9 km tot 67 km) en in moeilijkheidsgraad. Ook onze eigen routes variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Alle routes zijn beschikbaar via een GPX bestand.


Het mountainbike-arrangement biedt dezelfde verzorging als ons wandel- en fietsarrangement: ‘s Avonds schuif je aan tafel voor een heerlijk driegangendiner, inclusief wijn, koffie/thee.

De volgende ochtend serveren we een uitgebreid ontbijt en voor overdag mag je zelf een picknickmaaltijd samenstellen.

Je bagage hoef je niet zelf mee te nemen, die vervoeren wij voor jou van de ene overnachtingsplek naar de volgende.

Lees voor meer info de kolom "voorbeeld van dag tot dag" op deze pagina.


Veiligheid is belangrijk, dus zorg voor een goede uitrusting: een helm, handschoenen, sportieve kleding, bril en fietsschoenen. Ken je eigen fysieke vaardigheden en grenzen en word niet overmoedig.

Wij raden aan om een reisverzekering met dekking voor extreme sporten af te sluiten. Denk ook aan een dekking voor ziekte of verwondingen.

 

Enthousiast geworden voor een mountainbikevakantie?

 


Reactie van een van onze mountainbikers: 

Super leuk om in de Berry te mountainbiken.

Rustige heuvels en een supergoede verzorging!