wandelen en fietsen

EEN MEERDAAGSE WANDEL- OF FIETSTOCHT 

VANUIT DRIE MOOIE ACCOMMODATIES

IN DE BERRY

Wandelarrangement

Tijdens deze meerdaagse wandelvakantie maak je een mooie tocht in de omgeving van de accommodatie waar je op dat moment verblijft. Onze wandeltochten zijn door ons zelf uitgezet en lopen over (asfalt)wegen, bosweggetjes, langs meertjes en door weilanden en bossen. De Berry heeft een heuvellandschap en het kan wel eens wat van je kuiten vragen. Je komt door stille gehuchtjes en soms heb je echt het gevoel alleen op de wereld te zijn. 

We adviseren om stevige wandelschoenen aan te trekken. De wandelingen zijn tussen de 15 en 20 km. Een redelijke conditie helpt zeker mee om deze gevarieerde wandelingen te maken.


Op de derde en vijfde dag heb je de keuze om naar de volgende accommodatie te wandelen. Deze tochten zijn tussen de 15 en 20 km. Maak je geen zorgen over je bagage: deze zullen wij kosteloos naar de volgende accommodatie brengen.

Je auto blijft bij het eerste overnachtingsadres staan en op de laatste dag zorgen wij ervoor dat je weer bij je auto komt.

Ga je toch met de auto op stap, dan kunnen we jullie mooie uitstapjes aanbevelen.

Fietsarrangement

Ook bij het fietsarrangement hebben we mooie tochten in de regio van de accommdaties uitgezet. Deze tochten variëren in lengte tussen 40 - 60 km. De tocht voert je langs de toppen en dalen van de diverse heuvels. Hoe heerlijk om na het bereiken van de top je voeten op de trappers te laten rusten en je als het ware naar beneden laten rollen.


Wil je fietsen naar je volgende accommodatie? Dan zorgen wij weer kosteloos voor je bagagevervoer. We gaan er wel vanuit dat je je eigen fietsen meeneemt. We adviseren e-bikes of anders fietsen met een aantal versnellingen, want de heuveltjes lijken vlak, maar vergis je niet.... Een helm is hier niet verplicht maar wel aan te raden.


Zowel bij het wandel- als het fietsarrangement krijg je de routes aangeleverd via een app op je telefoon of desgewenst ontvang je een papieren versie.


Voorbeeld van dag tot dag


Dag 1

Aankomst bij Domaine Pouzoult, welkomstdrankje, driegangendiner met wijn en koffie/thee, overnachting


Dag 2

Na het ontbijt en het samenstellen van je lunchpakket, wandelend of fietsend rondom Pouzoult.


Dag 3

Het volgende verblijf is La Maison du Cerf, waar je vanaf 16.00 uur welkom bent. Deze dag kun je zelf je activiteit invullen. Na het ontbijt kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Musée Jour de Fête in Sainte-Sévère- sur-Indre of je gaat een stad in de omgeving verkennen. Wil je liever wandelen/fietsen naar de volgende accommodatie? Dan brengen we je bagage daar naar toe. Je auto blijft de rest van de week dan bij Domaine Pouzoult staan.


Dag 4

Voor deze dag liggen er weer fraaie routes klaar om te fietsen of te wandelen in de omgeving van La Maison du Cerf.


Dag 5

Na het ontbijt ga je op weg naar Les 2 Tulipes. Onderweg een bezoek brengen aan het prachtige natuurgebied Les Pierres Jaumâtres (met restaurant) behoort tot de mogelijkheden. Maar ook een bezoek aan de gezellige stad Boussac, met z’n winkels en restaurants, is een aanrader. Wandel of fiets je liever naar deze locatie? Dan kan dat en brengen we je bagage ernaar toe.


Dag 6

Je wandelt of fietst nu in de groene, heuvelachtige en waterrijke omgeving van les 2 Tulipes


Dag 7

Helaas is het vandaag de dag van vertrek. Na het ontbijt word je uitgezwaaid door de gastheer en gastvrouw.Indien gewenst bestaat de mogelijkheid voor het volgen van een schilders-workshop, een kookworkshop of een wijntour! Mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van beschikbaarheid en dienen vóór uw reservering te worden aangegeven.